Cytotec

4.9

Pakket 200mcg
Pakket
Prijs
Per pil
Kopen
200mcg × 32 pillen
€ 56,06
1.75
200mcg × 60 pillen
€ 72,89
1.21
200mcg × 92 pillen
€ 102,81
1.12
200mcg × 120 pillen
€ 123,39
1.03
200mcg × 180 pillen
€ 168,27
0.93

cytotec

Waar wordt Cytotec allemaal voor gebruikt?

Cytotec is een medicijn waar de werkzame stof misoprostol in zit. Dit geneesmiddel wordt gebruikt wanneer iemand last heeft van maagzweren, maar wordt ook gebruikt om een zwangerschap te beëindigen of om een bevalling in te leiden.

Dit zijn twee heel verschillende doeleinden waar het voor gebruikt wordt, maar wat is het precies, hoe kun je het geneesmiddel het best gebruiken, hoe kun je het in Nederland zonder recept kopen en wat moet je nog meer weten over misoprostol? Je leest het in deze review.

Wat is Generieke Cytotec en wat doet het eigenlijk?

Generieke Cytotec is een tablet of pil die het geneesmiddel misoprostol bevat en wordt in Nederland niet alleen gebruikt tegen maag- of darmzweren, maar wordt door gynaecologen ook voorgeschreven om een zwangerschap te beëindigen of om een bevalling in te leiden.

Misoprostol zorgt ervoor dat er minder maagzuur wordt aangemaakt, het beschermt de maagwand en maakt de baarmoedermond zacht. Daarnaast kan het ook weeën opwekken.

Hoe gebruik je Generieke Cytotec?

Hoe je misoprostol precies gebruikt, hangt af van de reden waarom het geneesmiddel al dan niet is voorgeschreven. Een maagzweer of het inleiden van een bevalling of het beëindigen van een zwangerschap kun je moeilijk onder dezelfde categorie scharen. Hoe je Generieke Cytotec hebben we daarom voor je op een rijtje gezet.

Cytotec tegen maag- of darmzweer

Je kunt een maag- of darmzweer oplopen wanneer het slijmvlies van de maagwand onvoldoende beschermt tegen maagzuur. De maagwand kan verzwakken door ontstekingsremmers zoals ibuprofen, diclofenac of naproxen. Ook kunnen corticosteroïden schadelijk zijn voor de maagwand.

De werkzame stof misoprostol zorgt ervoor dat de aanmaak van maagzuur wordt afgeremd en beschermt tegelijkertijd de maagwand. De remming van de aanmaak van het maagzuur werkt vaak al na een half uur en houdt maximaal 3 uur aan. Neem misoprostol direct na een maaltijd en tegelijk met een eventuele ontstekingsremmer in. Hierdoor heb je minder snel last van mogelijke bijwerkingen.

Cytotec voor het inleiden van een bevalling

Wanneer een zwangere vrouw ruim voorbij de uitgerekende datum is, kan misoprostol voorgeschreven krijgen om zo de bevalling in te leiden. Misoprostol zorgt ervoor dat de baarmoedermond zich namelijk gaat samentrekken zodat de bevalling in gang wordt gezet.

Wanneer de weeën moeten worden opgewekt om een bevalling in te leiden wordt misoprostol toegediend door de verpleegkundige of arts. De pil(of pillen) moeten iedere 2 tot 4 uur ingenomen worden tot de bevalling begint. De weeën beginnen vervolgens enkele uren of dagen nadat Cytotec is ingenomen.

Cytotec voor het beëindigen van een zwangerschap

Het beëindigen van een zwangerschap kan meerdere redenen hebben. In eerste instantie denk je misschien aan een ongewenste zwangerschap, maar dit is helaas niet de enige reden die er kan zijn om deze te beëindigen.

Het kan bijvoorbeeld medisch niet verantwoord zijn voor de vrouw om een kind te krijgen, het kan natuurlijk ook zijn dat het kindje in de baarmoeder overlijdt. Het beëindigen of afbreken van een zwangerschap kan met een curettage of door het innemen van een anti-hormoon samen met een weeënopwekker. In beide gevallen wordt Cytotec gebruikt.

Een curettage is het weghalen van de vrucht via de vagina en wordt met behulp van misoprostol minder pijnlijk. Na het innemen van het medicijn heeft het doorgaans na 4 uur al effect.

Mocht het zo zijn dat het kindje is overleden in de baarmoeder  of is de zwangerschap niet gewenst of onverantwoord, dan werkt Cytotec hetzelfde als wanneer een ‘normale’ bevalling wordt ingeleid. Het beëindigen van een zwangerschap met behulp van misoprostol kan niet zonder recept.

Welke bijwerkingen heeft Cytotec?

Ieder geneesmiddel heeft kans op bijwerkingen, dus ook Cytotec. De belangrijkste en meest voorkomende bijwerkingen zetten we hieronder voor je op een rijtje:

  • Diarree en buikkramp
  • Huiduitslag
  • Misselijkheid
  • Verstopping
  • Duizeligheid
  • Hoofdpijn

Mocht je andere klachten hebben, neem dan contact op met je huisarts of apotheek.

Waar kan ik Cytotec in Nederland kopen?

Over het algemeen wordt Cytotec in Nederland voorgeschreven door je huisarts of gynaecoloog. Je kunt het niet bij de drogist kopen. Hiermee wordt veilig en verantwoord gebruik gegarandeerd. Een online zoekopdracht geeft je vaak wel resultaten met online drogisterijen die het middel verkopen, maar dit betekent niet dat je het geneesmiddel hier ook daadwerkelijk kunt kopen.

Cytotec zonder recept online kopen

Tegenwoordig kun je zo’n beetje alles wat je maar wilt online kopen, dus ook medicijnen. Hoewel misoprostol helemaal legaal is in Nederland, kun je het medicijn online en zonder recept amper te pakken krijgen.

Wanneer je van plan bent om Cytotec via internet te bestellen, zorg er dan wel voor dat de webshop betrouwbaar is. Kom je een site tegen met heel goedkope tabletten misoprostol of een totaal andere prijs, check dan de reviews van het bedrijf en kijk of de website over certificaten beschikt die aantonen dat het bedrijf legitiem is.

Cytotec met recept krijgen

Vaak wordt misoprostol voorgeschreven wanneer bepaalde ontstekingsremmers noodzakelijk zijn om de klachten tegen te gaan. De arts bepaalt in dit geval welke dosis je krijgt en schrijft voor hoe vaak je de pil moet innemen.

Wanneer een zwangerschap beëindigd moet worden in verband met een lege vrucht of een overleden kindje in de baarmoeder, dan is het noodzakelijk dat misoprostol wordt voorgeschreven. De eerste pil wordt onder toeziend oog van de arts of verpleegkundige ingenomen.

Krijg je misoprostol voorgeschreven, dan kun je er in ieder geval van op aan dat de dosis die je toegediend krijgt ook de juiste is en hoef je je geen zorgen te maken of je het medicijn überhaupt mag gebruiken.

Tegen welke prijs kan ik Cytotec kopen?

De prijs van misoprostol wordt bepaald door de hoeveelheid tabletten die je in een keer bestelt. Hoe meer tabletten je tegelijk wilt kopen, hoe lager de prijs. Zo kost 1 pil van 200 microgram als je er 32 tegelijk bestelt ongeveer €1,8. Koop je er 360 tegelijk, dan betaal je slechts rond de €0,9 per pil. Je kunt dus aanzienlijk op de prijs besparen als je besluit een grote hoeveelheid in één keer te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *